Olen koko ajan toitottanut, kuinka huonosti kasvavia ja heikonoloisia kurkun taimeni ovat. Ja kas, mikäs se tässä on! Ihka oikea kurkku, pituutta on nyt 17cm. Eli ihan mukavasti. Saadaan siis juhannuspöytään oma kurkku :) Lisääkin alkuja on jo näkyvissä.

Tässä maissin taimet. Saa nähdä viitsinkö pitää niitä koko kesäkuun kasvihuoneessa vai "heitänkö ulos" jo enemmin. Taimet ovat kasvaneet komeasti.

Ja tässä tomaatit. Nuppuja on näkyvillä. Viime vuonna elämäni ensimmäistä kertaa kasvihuoneviljelijänä en ymmärtänyt mitä ne varkaat ovat... Nyt otin selvää ja sunnuntaina napsin ensimmäiset varkaat pois. Osa oli jo tosi ison kokoisia, mutta ainakin vielä näyttää siltä, ettei yksikään taimi teostani kärsinyt. Tomaattien edessä on basilikaa. Sitä ajattelin laittaa kuivuriin ja maustepurkkeihin.

Ja loppukevennyksenä meidän villattomat ruohonleikkurit. Kaveruksilta piti jo viime viikolla ottaa karitsan villa pois, mutta oli liian kuumaa ja sitten tällä viikolla onkin ollut liian märkää. Nyt oli hyvä keli ja villat lähtivät. Hyvin käyttäytyivät kumpikin keritessämme. Eivät meinanneet operaation jälkeen millään tulla ulos kopistaan. Taisi ujostuttaa villattomuus ensin ;-D Nyt ne popsivat ruohoa jo normaalisti tuossa pellolla. Eli ei vakavia traumoja ;)