Kasvihuone on nauttinut suunnattomasti kuumista keleistä, kunhan vain emännys jaksaa kastella riittävästi! Kurkut tuntuvat rehevöityvän ihan älyttömästi. Eilen raa'asti revin oksia pois, koska kaikki ei mahdu kasvamaan. Miten teillä muilla kasvihuoneviljelijöillä, miten paljon typistätte kurkkujen kasvua? Kypsiä kurkkuja on tähän mennessä tullut kuutisen kappaletta. Huomenna poimittavia on taas kuusi :) Eli meillä päin kaverit ja sukulaiset pysyy kurkuissa!

Tomaatit ovat ne minun murheen kryynini. Ne eivät voi hyvin. Lehdet kipristyvät, vaikka olen nyt viimeisimmät helteet varjostanut ne harsolla. Vettä ja ravinteita ne saavat ohjeiden mukaisesti. Kyllä ne onneksi silti kasvavat koko ajan ja uusia kukintoja ilmestyy ja onhan noita pienen pieniä raakileitakin jo, kuten alla näkyy.

 

Maissi on viihtynyt ulkona tosi hyvin! Muutamaa maissia lukuunottamatta kaikissa on jo kukinnot päässä näkyvissä ja varteen on ilmestynyt silmut/lehdet, joihin maissit kehittyvät. Useampi kasvi näyttää tänä vuonna kasvattavan kaksi maissin tähkää. Viime vuonna kuudesta maissista yhdessä oli kaksi tähkää ja muissa yksi, mutta ne olivatkin koko ajan kasvihuoneessa. Eli tänä vuonna saatetaan (jos linnut eivät ehdi niillä aterioimaan) saada runsas maissisato! Kaatosateetkin ne ovat kestäneet todella hyvin, samoin paahtavat helteet.

Tässä vielä kokonaisnäkymää kasvimaalta. Kasvihuoneen kulma, jonka oikealla puolella on maissit ja takana avomaankurkku sekä lehtisalaatti. Kasvulaatikon takana on mansikkamaa. Perunamaan vasemmalla puolella on marjapensaat, joista tuntuu tänä vuonna tulevan myös hyvä sato. Ja perunamaan oikealla puolella on muut vihannekset. Herneitä saadaan jo ehkä loppuviikosta, paljon on palkoja. 

On tämä kesä hienoa aikaa, kun saa omalta pihalta ruokaa! Huomaa muuten kauppalaskussa, kun ei osta kurkkua, salaattia yms. :)