Tässä on nyt oman maan mansikoita :) Satoa on tullut nyt kolme-neljä päivää vauhtia 0,5 - 1 litra illassa. Tosi hyvin siis mansikkamaan kokoon nähden. Omat mansikat laitan kokonaisina pakkaseen tai sitten herkuttelemme niillä isännän kanssa iltapalalla.

Mutta nämä vasta herkkuja ovat! Äitini oli eilen auttamassa isojen mattojen pesemisen kanssa ja toi tuliaiseksi metsämansikoita 1,5 litraa! Litran verran laitoin ihan pieniin pusseihin vauvaa ajatellen :)

 

Samalla äiti toi tullessaan tilaamani kaksi laatikkoa mehumansikoita serkkuni mansikkatilalta. Juuri parhaillaan on viimeinen mehumaijallinen tulossa. Yhteensä kellariin niistä tuli kolmen vartin pulloja 18. Eiköhän sillä hetken pärjää :)

Kellarinkin eilen siivosin. Tyhjensin kokonaan, lakaisin lattiat ja avasin kaikki ilmaräppänät. Kalkitseminen on edessä vasta onneksi ensi vuonna :) Loput hillot yms. ja nämä uudet mehut pääsevät väliaikaisvarastoon maahan kaivettuihin kaivorenkaisiin (maalämpöpumpun varauspaikka).

Niin ja tänään sain nyt kaikki aikomani matot pestyä. Onneksi on komea keli kuivuau. Ehkä huomenna jo mustikkametsään...?