Eilen jalostin pakastimesta kesäkurpitsaraastepusseja viime vuodelta. Tänä vuonna ei minulla olekaan kesäkurpitsaa kasvamassa. 

Kesäkurpitsakakku

3 munaa

2 dl öljyä

400 g raastettua kesäkurpitsaa

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniliinisokeria

2 tl kanelia

1 tl soodaa

4 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 dl hasselpähkinärouhetta

1,5 dl rusinoita

Muna-öljy-raaste-seokseen lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paisto 175 asteessa 1,5h. Jos pinta tummuu, peitä leivinpaperilla. Anna jäähtyä vuoassa.

 

Tämän leivän ohje on uusimassa Yhteishyvän Ruoka-lehdessä (8.11).

Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (16-24 palaa)

1 (300g) kesäkurpitsa

4 tl suokaa

7 dl vettä

1 pkt (50g) hiivaa

1 dl tummaa siirappia

1 dl auringonkukansiemeniä

n. 15 dl sämpyläjauhoja

3 rkl oliiviöljyä

Pinnalle: oliiviöljyä ja auringonkukansiemeniä

 

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, siemenet ja raaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohtoa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Taputtele levyksi. Anna kohtoa 15 minuuttia. Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi. Voitele pinta öljyllä ja ripottele siemenet päälle. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.