Kahden tuttavaperheen kanssa vietettiin venetsialaisia lauantaina nyyttikestien merkeissä. Tosin mitkään "rajut" pippalot eivät olleet kyseessä, koska juhlissa oli mukana yksi 5kk ja yksi reilu 1v lapset. Plussana vielä minä ja toisen perheen emäntä mahojen kanssa .  Joka tapauksessa tein osaksi jälkiruokaa jäätelöä. Täytyy myöntää, että petyin pahasti ohjeeseen... Jäätelö maistui ns. kertaalleen sulanneelta. Uskon, että parhaimmalta se maistuu pirtelössä marjojen kanssa. Tässä kuitenkin ohje:

1 vaniljatanko

1 litra maitoa

12 keltuaista

4-5 dl sokeria

5 dl kuohukermaa

Vaniljatanko halkaistaan ja sen sisältö sekoitetaan pieneen määrään sokeria. Tyhjä tanko kiehutetaan maidon kanssa. Keltuaiset ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja lisätään pienissä erissä kuumaan maitoon. Seos kuumennetaan uudelleen kiehumispisteeseen. Tämän jälkeen seos jäähdytetään kunnolla kylmäksi, jonka jälkeen sinne lisätään vatkattu kerma. Jäätelö kaadetaan sopiviin kannellisiin muovirasiohin pakastimeen jäätymään.

Epäilen, että en antanut tuon seoksen jäähtyä tuossa yhdessä välissä riittävän kylmäksi ja siksi kermavaahto herottui... En ole ennen kokeillut vaniljatangon käyttämistä. Ensinnäkin järkytyin sen hintaa! Yksi tanko maksoi 3,36e ! Luulin, että se olisi halvempi kuin purkissa ostettu vaniljasokeri, mutta eipä ollut! Maku oli kyllä tosi vaniljainen eli konsti kyllä toimi esanssia paremmin.

 

Tänään on vuorossa (jälleen) omenahillon tekoa  ja omenapuristimelle paikan tekemistä. 

 

Hyvää alkanutta viikkoa!