Tässä kuva hirsipenkkiryhmästä. Viime viikon alkupuolella heitin vappuna hankkimilleni orvokeille hyvästit ja korvasin ne tässä ryhmässä kahdella itsekasvattamallani petunia-ampelilla, jotka ovat nyt parhaassa kukassaan. Kolmanneksi ampeliksi laitoin pelargonian, joka alkaa myös kohta kukkia. Palavatrakkaudet vetelevät nyt viimeisiään, vielä muutaman kukinnon säästin. Ampeleiden alla kukintansa on aloittanut ukonhattu, joka on yksi minun suosikeistani. Kukat ovat todella kauniin värisiä ja muotoisia. Särjetyt sydämet vedin yhtä puskaa lukuunottamatta matalaksi, jotta muutkin kukat pääsevät esille. Takakulmissa olevat kuunliljatkin kukkivat. Oikeassa etunurkassa on kukka, joka on minulle arvoitus... Takana näkyy muuten aitaprojektimme materiaalit, joista jossain vaiheessa mainitsin. Kuusenrungot on nyt kuorittu ja aitatolpat odottavat terien polttamista. Eli jonkinlainen riukuaita niistä pitäisi syksyn aikana koota!

Tässä on se arvoitus. Viime syksynä penkkiä perustaessani en kirjoittanut muistiin mitä ja mistä olin hankkinut penkkiin perennoja. Nyt olen korjannut asian ja yrittänyt kirjata kaikki istutukset omaan vihkoonsa :) Niin, en ensinnäkään tiedä mikä kukka tämä on ja toiseksi mistä se on tullut! Luulin kukinnan alkamiseen saakka, että kyseessä on leimukukka, mutta ei se nyt enää näytä siltä! Vai onko olemassa ns. kerrottuja leimukukkia? Olen tuonut penkkiin perennoja äidiltäni ja mummultani ja kummallakaan ei muistaakseni ole tällaista kukkaa! Omituista... :)

Tässä vielä parempi kuva ukonhatuista.

Tässä päivityskuva rengasryhmästä. Se on taas ihan erinäköinen. Luulin, että isohirvenjuuren kukat olivat vihreitä (kuten edellisessä ryhmää koskevassa päivityksessä mainitsin), mutta eipä ollutkaan! Keltaisiksi kukiksi ne nuput aukeavat. Piti tuokin tukea tolppaan kiinni, kun viimeisimmässä rankassa sadekuurossa oli kellahtaa. Kovalla kädellä juurta saa suitsia ja lehtiä repiä pois, ettei muut kukat kärsi. Tässä ryhmässä ämpärin orvokit korvasin tulilatvalla, mikä kukkiin nyt toista kertaa tänä kesänä.

Kasvimaan puolella kehäkukat ovat kukassaan. Kulmassa näkyvä puutarhajätekomposti on myös alkanut tuottaa satoa :) Olen sinne laittanut varkaita tomaateista ja karsimiani oksia ja kas vain! Nyt siellä kasvaa tomaatti :) Ja siinä on ihan raakileita! Voi muuten paremmin kuin kasvihuoneessa olevat tomaatit. 

Tässä vielä maissipäivitys. Viime kesänä maissini olivat koko ajan kasvihuoneessa, enää en tee sitä virhettä! Maissit ovat viihtynyt upeasti ulkona. Tähkiä on nyt kaikissa kasveissa ainakin kaksi kappaletta (viime vuonna vain yhdessä kaksi tähkää). Yhdessä jopa neljä! Komeasti paisuvat tähkät eli satoa näistäkin tiedossa.

Nyt suuntana marjapensaat. Viinimarjat ja karviaiset saakoon kyytiä tänään :)