Maissien kohtalosta on haluttu kuulla ja nyt saattekin niiden "loppuhuipennuksen"  

Keräsin maissit eilen illalla talteen hallan pelossa. Useassa paikassa on toitotettu kuinka hallan arkoja maissit ovat, joten päätin napata tähkät talteen.

Tältä tähkät näytti varressa. Reilu 20cm pitkiä ne olivat. Kypsyyden tunnistaa siis siitä, että päässä olevat vihneet ovat ruskeita ja tunnustelemalla tähkän kärkeä (sen pitäisi tuntua pyöreältä EI terävältä). Huomasin, että kaikki eivät olleet kypsiä, mutta otin ne silti jo pois sen hallavaaran takia.

Tässä tähkät kerättyinä.

Ja tässä kuorittuina. Kuten kuvasta näkee oli osa niitä raakoja. Harmi vain, että minun ei tullut otettua kuvaa niistä kolmesta tähkästä, jotka keräsin venetsialaisiin. Ne olivat koko sadon isoimpia, kokonaan kypsiä ja komeita. Satoa tuli tähkä jokaista vartta kohti. Osassa varsissa on kehittymässä tähkän alku, mutta eipä ne kerkiä enää tälle syksylle . Nämä sitten ryöppäsin ja veitsellä viilsin jyvät irti. 

600g jyviä tuli yhteensä ja ne päätyivät pakkaseen 100g:n paketeissa. Yhden pienen maissin jätin huomiselle grillipihvien kaveriksi .

Yhteensä jyviä tuli siis n. 1200g, kun laskee ne viime viikonlopun isot mukaan. Sato on huimasti isompi kuin viime kesänä. Edistystä .

Ensi kesäksi olisi haaveissa löytää jostain popcorn-maissien siemeniä... Olen kuullut, että niitä voi kasvattaa Etelä-Suomessa . Ja tietysti hiukan enemmän näitä sokerimaisseja, kun nyt osaan viljellä niitä kokonaan ulkona, ettei tarvitse kasvihuonetta niillä täyttää.

Nyt omenapuristimen ja sen paikan pesuun. Huomenna siis pääsee puristelemaan omppuja!

 

PS. Edellisen postauksen arvoituksen vastaus oli se marja-aronia. Hyvin tiesitte