Poika tykkää nukkua ulkona ja tänäänkin poitsu nukkuin nelisen tuntia vaunuissa. Lenkin jälkeen ehdin siis tekemään pihatöitä. Isäntä on isyyslomallaan siivonnut pihaa muuten talvikuntoon. Viikonloppuna lainataan vielä ajettavaa ruohonleikkuria kerääjällä, niin saadaan nurmikotkin talvikuntoon kertaheitolla.

Tässä rengasryhmä, josta olen pitkin kesää laittanut tilannekuvia. Kuten kesällä uhosin, siirsin Isohirvenjuuren pois tästä, koska se alkoi vallata koko renkaan. Nyt tähän jäi Sammalleimu, Palavarakkaus, Pioni ja Maksaruoho. Siihen kohtaan, mistä otin Isohirvenjuuren pois, lisäsin multaa ja laitoin sipuleita maahan. Tulppaaneja, Krookuksia ja Lumikelloja. Saa nähdä nousevatko pintaan keväällä... Kerran aiemmin tässä on ollut sipuleita, mutta niistä nousi vain muutama hassu.

Uusi paikka Isohirvenjuurelle löytyi penkistä, jonka isäntä perusti edellispäivänä. Nämä kivet on alapihallamme, joka on vielä kesken pihanteon osalta. Alapihalla kallio on pinnassa ja nämä kivet ovat tulleet rakennustyömaalta esiin. Tästä pitäisi vesi mennä hyvin läpi, sillä syvennyksen pohjassa on railo kallioiden välissä. Tämän syvänteen takana olisi vielä toinen kallion kolo, johon saisi penkin. Lisäksi siirsin Vuorenkilvet tähän. Ne oli ennen tuon toisen lohkareen edessä.

Penkkiin jäi vielä tilaa... Keväällä pitää jotain kivikkoperennaa tähän hankkia. Samoin tuon toisen lohkareen eteen pitää jotain keksiä. Samoin jotain pientä kivaa somistetta ryhmään  . Onpa keväällä jotain mistä aloittaa puutarhaunelmien suunnittelu .

Tuo kallio siis jatkuu lohkareiden oikeallakin puolella, mutta siellä on vielä hiekkaa varastoinnissa. Jotenkin masentavilta nämä kuvat näyttävät, kun on syksyn harmaata kaikkialla .

Sitten niitä syystunnelmia 

Urpo ja Turpo nauttivat kauniista syyspäivästä. Aamupakkasen laannuttua ja auringon lämmittäessä pääsivät kaverukset ulos. Villa on jo tosi paksua, kun lampurit eivät raaskineet keriä lampukoita syksyllä... Ajateltiin, että tarkenevat talven paremmin. Onpa sitten keväällä kerittävää!

Vaahtera osoittaa jonkinlaisia ruskan merkkejä. Lehtiä on jo tippunut niin paljon, ettei puu näytä enää "täyteläiseltä". Kukka-ampelitkin korvasin lyhdyillä. Josko viikonloppuna aloittaisi "lyhtyilykauden" .

Oikein hyvää lokakuun viikonloppua kaikille!