Meillä vietettiin eilen pienen miehen ristiäisiä. Viime viikko hurahtikin pitkälti ristiäisiä valmistellessa. Yhden päivän olin vanhempieni luona leipomassa. Siellä kun oli kaksi innokasta isovanhempaa poikaa hoitamassa, niin äiti sai keskittyä muuhun . Voileipä- ja kinuskikakut tilasimme valmiina pitopalvelusta ja äitini teki karjalanpiirakoita + munattomia pikkuleipiä allergiselle pikkuvieraalle. Itse tein suklaaneliöitä ja appelsiinitankoja. 

En ollut ennemmin tehnyt näitä tankoja, mutta hyvin onnistui ja maistuvat mielestäni mukavan raikkailta. Huomaa ettei niissä ole ollenkaan nostatusainetta eli pipareita saa laittaa uunipellille aivan vieriviereen!

Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset kirjasta (Otava 2009).

. 

200g voita

4dl vehnajauhoja

0,5dl appelsiinimehua

1 dl sokeria

1 kananmuna

Täyte: 200g appelsiinimarmeladia

Koristelu: tummaa suklaata.

 

Voi ja jauhot vaahdotetaan, loput aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Taikinasta pursotetaan 8mm tähtihyllalla n. 6cm:n pituisia tankoja. Paisto 200 asteessa keskitasolla 8-10 min. Marmeladia sivellään toiselle puoliskolle ja toinen asetetaan päälle. Mikrossa sulatettuun suklaaseen "dipataan" tangon toinen tai molemmat päät.

 

Ja sitten uteliaille... 

 

Poika sai nimekseen KOSTI. 

 

Koitan taas ehtiä alkuviikolla käymään blogeissanne... Vaariltakin tuli paketti postissa: Valtavat Kiitokset Siitä! Päivitän paketin sisällön myöhemmin .