Kyllä kevät on jo Satolassa smiley. Merkkejä on ainakin jo monta. Ensinnäkin itsellä tuntuu virtaa olevan huomattavasti enemmän kuin vaikkapa pari kuukautta sitten. Toiseksi pari viime päivää ovat olleet todella lämpimiä (jopa yli kymmenen astetta, nokkosperhosiakin olen nähnyt!) ja tänään on ollut kevätsadetta koko päivän. Siis sellaista lämmintä tihkua ei kylmää viskovaa. Ja niin edelleen. Olkoon nämä kaksi vahvinta merkkiä keväästä wink.

Ikkunat tuli pestyä ennen pääsiäistä, mutta kuten postasin silloin, jäi verhot odottamaan ompelua. Eilen ne sitten valmistuivat ja päätyivät ikkunoihin.

Tämä "pitsikangas" oli täysin heräteostos. Se oli alennuspalalaatikossa kangasliikkeessä viime kesänä. Tykästyin kankaaseen välittömästi ja ostin sen tarkempaa päämäärää tietämättä. Päädyin siihen, että teen niistä uudet valoisan vuodenajan verhot olohuoneeseen. Ja hyvin kolme kappaan meidän ikkunoihin palasta tulikin. Ja koska kangasta jäi vielä pieni pala...
 


... tein siitä kaitaliinan olohuoneen pöydälle. Kangas on pellavasekoitekangasta ja jostain syystä en saanut tuota kaitaliinaa millään silitettyä täysin rypyttömäksi. Noh, ehkä se tuossa asettuu.



Pari viikkoa sitten kangaskaupassa käydessä silmiini osui tämä kangas ja siitä tiesin heti tulevan verhon pojan huoneeseen. Värit ja kuviot olivat niin hyvät.

'

Ja koska sitäkin kangasta oli ylimääräistä, tein huoneen sohvalle pari tyynynpäälistä. Oli sopivasti pari jouten olevaa tyynyäkin, jotka saivat nyt paikkansa. Kangasta ei tosin ollut niin paljoa, että olisi saanut nasevaa päällisen sulkusysteemiä, joten ompelin silkkinauhan pätkiä, joilla solmia päällinen kiinni.



Tänään puolestaan upotin sormet multaan yes. Osa tomaatin oli kuollut, joten oli ryhdyttävä toimiin. Koulin kasvihuonetomaatin, ampelitomaatin ja kasvihuonekurkun. Taitaa (taas) taimituspöytä tulla pieneksi... blush.  Pitäisi ainakin kukkakaalit vielä taimettaa. Paprikat ja purjot jätin vielä rauhaan.

 

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!