Tällä kertaa minut inspiroi leipomaan ilmaisjakelussa tullut Pirkka-lehti. Siellä oli useita mielenkiintoisia reseptejä ja tänään toteutin niistä kaksi ensimmäistä.
Huomenna olisi tarkoitus mennä metsälaavulle "piknikille". Sinne tein näitä minipatonkeja. Ohje löytyy siis Pirkka 5/2012 lehdestä.

TOMAATTISET MINIPATONGIT



1 litra tomaattimehua
100 g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
3 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
n.23 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl oliiviöljyä

Pinnalle juustoraastetta

Tässä ohje siis niin kuin minä leivoin (kaksinkertaisena ja muita pieniä muutoksia alkuperäiseen...)

Pitihän sitä jotain makeaakin tehdä, vaikka munkkejakin tuli paistettua viime viikon lopulla wink.

RAPARPERI-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT



n. 3 dl raparperia (otin pakastimesta, sulatin yön yli jääkaapissa)
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g voisulaa
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa

Koristelu: kermavaahtoa, strösselejä

Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan hyvin, lisätään jäähtynyt voisula. Nostellaan joukoon siivilöidyt kuivat aineet (sekoitetaan mahd. vähän). Norutetaan maito joukoon ja lopuksi käännellään taikinaan raparperi ja valkosuklaarouhe.

HYVÄÄ VAPPUA!!