Tällä kertaa minut inspiroi leipomaan ilmaisjakelussa tullut Pirkka-lehti. Siellä oli useita mielenkiintoisia reseptejä ja tänään toteutin niistä kaksi ensimmäistä.
Huomenna olisi tarkoitus mennä metsälaavulle "piknikille". Sinne tein näitä minipatonkeja. Ohje löytyy siis Pirkka 5/2012 lehdestä.
TOMAATTISET MINIPATONGIT
1 litra tomaattimehua
100 g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
3 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
n.23 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
Pinnalle juustoraastetta
Tässä ohje siis niin kuin minä leivoin (kaksinkertaisena ja muita pieniä muutoksia alkuperäiseen...)
Pitihän sitä jotain makeaakin tehdä, vaikka munkkejakin tuli paistettua viime viikon lopulla .
RAPARPERI-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT
n. 3 dl raparperia (otin pakastimesta, sulatin yön yli jääkaapissa)
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g voisulaa
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
Koristelu: kermavaahtoa, strösselejä
Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan hyvin, lisätään jäähtynyt voisula. Nostellaan joukoon siivilöidyt kuivat aineet (sekoitetaan mahd. vähän). Norutetaan maito joukoon ja lopuksi käännellään taikinaan raparperi ja valkosuklaarouhe.
HYVÄÄ VAPPUA!!
maanantai, 30. huhtikuu 2012
Kommentit