Äitini oli kanssani pesemässä maanantaina ikkunoita ja sain häneltä mukavia tuliaisia  !

Yksi kesän mansikkalaatikko oli heidän pakastimessa odottamassa perattuna. Minun piti tehdä siitä alkuaan hilloa, mutta päädyin lopulta mehuun. Meillä kun mansikkaa menee paljon enemmän mehuna kuin hillona. Laitoin kyytipojaksi mehumaijaan pakastimesta ylivuotisia mustikoita. Ja kas, sain kymmenen pulloa mustikka-mansikkamehua  .

Vieressä näkyy viime sunnuntain sienisato. Totesimme, että kanttarelliaika on nyt ohi. Saimme vielä jonkin verran kasaan ja ne käsittelin kuten enemminkin: puhdistin, lohkosin, annoin kuivahtaa vuorokauden, pussitin ja pakastin. 

Sienipussien alla näkyy tomaatin raakileita... Sidontanaru petti sunnuntaina ja raakileita putosi  . Otin ne lautaselle sisään kypsymään, pitäisi onnistua niinkin. Onneksi kasvihuoneesta on nyt tullut 2-5 kypsää tomaattia päivässä. Kurkkua tulee myös vielä kasvihuoneesta 3-6 kurkun viikkovauhtia. Ja ensimmäiset paprikat aion hyödyntää tänään ja maisseja päästään ehkä maistelemaan viikonloppuna .

 

Äitini toi myös mummuni luota omenoita. Tämä oli varsin miellyttävä tuliainen! Meillä kun ei omppupuissa ole vielä satoa. Isännän esimies oli luvannut lisää omenoita, että saadaan puristettua myös mehua. Nämä kaikki tein hilloksi. Tosin osan säästin omenaherkkuun, jota ajattelin tänään tehdä. Paljon näissä oli rupea/muuta huonoa kohtaa, mutta eihän mulla ole muuta kuin aikaa niitä plokata. Varsinkin kun maha-asukki mellasti eilen koko päivän... Ainakin siltä minusta tuntui  . En kuorinut omenoita vaan poistin siemenkodan ja huonot kohdat, lohkosin ja keitin pehmeiksi. Sitten sauvasekoittimella soseutin massan. Eipä sinne jää kuoren paloja pahemmin haittaamaan!  Ja alla sitten valmiit tuotteet jäähtymässä, odottamassa etikettiä ja kellariin vientiä .

Kellarin hyllyt täyttyivät siis taas aikalailla! Vielä kun saisi omenamehua, lisää omenahilloa (meillä kuluu sitä PALJON aamupuuron kanssa), etikkapunajuuria ja mahdollisesti luumusosetta, niin sitten saisi talvi tulla. Onneksi neuvolalääkäri eilen sanoi, ettei vauva vielä ainakaan pariin viikkoon taida syntyä .

 

Taas ollaan keskellä viikkoa ja pian päästään juhlistamaan venetsialaisia