Vihdoinkin voi sanoa olleeni tänään puutarhahommissa ensimmäistä kertaa tänä keväänä smiley. Ja yllättävän paljon sain aikaiseksi, kiitos pojan normaalia pitempien päiväunien!

Ensimmäiseksi kävin vanhan kasvihuoneen pohjan kimppuun. Poistin muoviosat, laudat ja sahanpurut. Hyötykasvimaani suurenee, kun uusi kasvihuone rakennetaan eri paikkaan kuin vanha. Kiva, kiva!

Kuvat ennen ja jälkeen.




Sen jälkeen harjasin mansikkamaan. Vielä pitää lannoittaa ja levittää haketta tms. rivien väliin. Eka kuva näyttää niin lohduttomalta, tosin niin tuo toinenkin... On siellä kuitenkin vihreitä lehtiä jo komeasti!





Kolmanneksi kävin marjapensaiden kimppuun. Leikkasin sammaloituneet/kuivat oksat pois ja muut liikaa puskaa levittävät oksat. Näin komeita silmuja oli jo karviaisessa.



Vadelmapuskat saivat marjapuskien jälkeen kyytiä. Viime vuoden kasvustot saivat lähteä. Samalla tuli todettua, että puskat kaipaavat uudet tuet. Nämä puskat ovat ihan luonnon omia pensaita, mutta silti olen yrittänyt niitä hoitaa ja useana vuonna on saatu tosi runsas sato.



Samalla tuli kurkittua kukkapenkkeihen. Josko viikonloppuna jo uskaltaisi ottaa havuja pois päältä... Iloinen yllätys oli alla olevat narsissit! Ihan kokeilumielessä viime vuonna laitoin pääsiäisnarsissien (niin pihalla koristeina olleiden kuin haudoilla olleille) sipulit vanhan torpan päähän maahan. Ajattelin, että siinä on aurinkoinen paikka. Mitään erityistä kukkapenkkiä siinä ei ole, eikä sen koomin mitään kummoista maaperää. Sinne ne kuitenkin laitoin. Ja vautsi vau, millainen määrä narsissin alkuja siellä oli! Olin laittanut muutaman ylimääräisen tulpaaninkin rivin jatkeeksi ja ne olivat komeimpia mitä koko muussa pihassa. En vain millään muista, milloin nuo narsissit tuonne hautasin... Oliko se heti kesällä vai kuivasinko sipulit ja laitoin vasta syksyllä vai miten sen tein... Laittaisin nytkin kaikki ostetut sipulikukat samoin!



Kannoin myös kesäkukkapadan kellarista pois. Sieltä pilkotti useammanlaisia alkuja jäänteinä viime kesältä. Saa nähdä nouseeko niistä yllätyksiä. Jätin siis viime kesän mullat pataan ja kannoin vain kellariin. Omenapuiden jänösuojat otin myös pois.



Ja mikä ihaninta tässä päivässä olikaan...! Sai pyykit ulos kuivumaan ja suurin osa oikeasti kuivui jo päivän aikana. Se on yksi parhaimmista asioista kesässä!



Ajattelin, että täytyy pitää parempaa kirjaa puutarhahommista tänä keväänä/kesänä. Nytkin kaipasin tietoa viime vuodelta , kun ei oma muisti riittänyt (niiden sipuleiden suhteen).

Viikonloppuja!