Viime perjantaina posti toi vihdoin odottamani paketin minulle ja ystävälleni. Siellä oli roppakaupalla siemeniä! Ystäväni ehdotuksesta tilasimme siemenet hyötykasviyhdistykseltä. Tilauksen saapuminen tosiaan taisi kestää ainakin pari viikkoa. Syynä lienee ruuhka-aika. Valikoimaa oli runsaasti ja siksipä tuli esim. porkkanoita ja punajuuria tilattua kahtakin eri sorttia. Toisaalta taas esim. maissia oli vain yhtä lajia (samaa kuin minulla oli viime vuonna "Early Extra Sweet"). Jos vielä silmiini osuu jossain muita maissilajikkeita, otan niitä kasvatukseen/kokeiluun.



Hienoa  näissä siemenissä on, että useita lajikkeita oli saatavana luomusiemenenä tai vastaavina. Aika monesta lajista sen luomuvaihtoehdon otin wink. Lisäksi pusseissa on tosi hyvät selkeät ohjeet kasvatukseen.

Siemenpusseista päätyi välittömästi kylvöön Tomaatti ("Matina", luomisiemen), Pikkutomaatti ("Hundreds & Thousands"), Paprika ("New Ace"), Kasvihuonekurkku ("Telegraph improved") ja Purjosipuli ("Hannibal"). Huhtikuun puolivälissä kylvöön tulee vielä kukkakaali. 



Edellisvuosiin verrattuna ostin siemeniä enemmän, koska minulla on nyt enemmän tilaa viljelyksille, sekä uusina lajikkeina purjosipulin, kukkakaalin ja muita salaattilajeja. Toivotaan menestystä yes.

Minun piti tehdä postaus jo perjantaina, mutta sitten tuli jotain "muka tärkeämpää" blush. Perjantaina oli ihana lämmin kevätsää ja ajattelin otsikoksi "Tästä kesä voi alkaa...", mutta tänään tuota otsikkoa ei voi käyttää... Perjantai-iltana se sitten meinaten iski, se takatalvi. Nytkin lunta pyryttää oikein urakalla... Ihan masennuin aamulla, kun lumisade alkoi... Olin jo niin ollut kevätinnoissani! Noh, eikös se kevät sieltä sitten ajallaan... Käy vain sääliksi muuttolintuja, jotka nyt värjöttelevät lumisateessa!

Hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa! Meilläkin kävi kaksi noitaa aamulla laugh