Pähkinäisiä 

200 g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Koristelu: kokonaisia hasselpähkinöitä

Paisto: 200 asteessa 10 min

 

Helppo perustaikina: vaahdotetaan rasva ja sokeri. Vatkataan joukkoon muna ja lisätään keskenään sekoitetut kuivat. Pyöritellään jauhoisin käsin palloiksi ja pallon keskelle painetaan hasselpähkinä.

 

Suklaaraekeksit

200 g margariinia

2 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhoja

1 tl soodaa

2 dl suklaaraekarkkeja (esim. Marianne tai Daim)

 

Paisto: 200 asteessa noin 7 min

 

Samalla tavalla kuin yllä on taikina valmistettu. Alussa vaahdotettavaan sokeriin kuuluu siis myös fariini- ja vaniljasokeri. Ohje on ajalta ennen noita Fazerin markkinoille tuomio crush-pusseja. Meillä sattui leivontatarvikehyllyllä olevan pussille Marianne-crushia ja laitoin sen taikinan joukkoon. Yhtä hyvin siellä voi olla mitä vain suklaakarkkeja murskattuna. Taikinasta nostellaan pellille nokareita, joiden väleihin on syytä jättää riittävästi tilaa, sillä keksit leviävät uunissa melkoisesti. Keksit saa olla löysiä uunista pois otettaessa, jotta ovat jäähtyneinä pehmeitä.

 

Nyt alkaa olla vierasvaraa leivonnaisissa . Eilen tosin aloin vielä haaveilla parin kuivakakun tekemisestä. Katsotaan jääkö haaveeksi vai ehdinkö toteuttaa sen. Eilen illalla oli hienoa illalla leipoa sisällä kaikessa rauhassa, kun ulkona oli hieno syysmyrsky . Puut taipuivat tuulessa, keltaiset koivunlehdet lentelivät ja vettä vihmosi tuulen jatkeena.

Tänään olisi tarkoitus suunnata naapurin emännän kanssa metsään etsimään suppilovahveroita ja puolukoita. Onneksi minulla on sopiva paikka tiedossa kahdelle vauvaa odottavalle naiselle . Pääsee auton kanssa lähelle ja maasto on ylämäkeä, jolloin ei tarvitse kumarrella liikaa .

 

Nautitaan syksystä! Yhdestä Suomen neljästä ihanasta vuodenajasta!