Kuten eilen lupasin, on tänään omenapiirakan vuoro. Tästä ohjeesta tulee kokonainen uunipelti omenapiirakkaa. 

 

4 dl grahamjauhoja (itse käytin 3dl täysjyvävehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl soodaa

2 tl kanelia

2 dl fariinisokeria

1 dl rasvasulaa (itse käytin rypsiöljyä)

5 dl piimää (itse käytin rasvatonta maitoa)

1 kananmuna

Päälle: 1 litra omenalohkoja ja fariinisokeria + kanelia pinnalle

 

Sekoita kuivat aineet ja fariinisokeri keskenään. Ja sekoita loput aineet keskenään. Yhdistä seokset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lisää omenat + sokeri/kaneli.  Paista 200 asteessa uunialaosassa vajaa puoli tuntia.

 

Tuota taikinan ohjetta voi varioida helposti. Piimän sijasta voi käyttää mitä tahansa nestettä vaikka omenamehua tai ihan vettä. Sooda on nostatusaineena, koska piimä on hapanta. Eli sen voi korjata leivinjauheella, jos käyttää ei-hapanta nestettä. Ja noissa jauhoissa voi yhdistellä oman halun mukaan erilaisia jauhoja.

 

Hyvää piirakkaa tuli, tosin aika iso satsi. Me taidetaan kahteen pekkaan syödä sitä isännän kanssa aika kauan  .

Onneksi viikonloppuna on todennäköisesti lampolan pystytystalkoot (jos en ala jakautumaan). Silloin voisi kokeilla yhtä toistakin omenapiirakkareseptiä, jonka sain eilen . Että tervetuloa meille kahvittelemaan .

 

Neuvolassa hoitaja oli sitä mieltä, että vauva voi hyvinkin syntyä viikon aikana... Kyllä on hyvä hoitaja, kun aavisteli, etten oikein osaa olla paikallani. Kehotti ottamaan rauhallisemmin... Ööh, lupasin yrittää. 

 

Meillä paistaa TAAS aurinko . Ilomielin vaihtaisin tämän vaikka viikoksi sateeseen...