Tänään sain yllättäen inspiraation tyhjentää käsityökoria puolivalmiista töistä. Siellä on ollut mm. tämä alla oleva neuletakki hyvän tovin odottamassa vetoketjua. Tänään sen sitten sain ommeltua paikalleen. Takki on äitini tekemä ja ohje on Modasta 1/2012. Minun vaatimaton osuuteni on lankojen hankkiminen ja  tuo vetskarin neulominen. Takki olikin Kostille sopiva ja tulee juhannusvisiiteille käyttöön. Lankana on Teeteen Primavera.

Tässä takki takaa...



... ja tässä takaa.



Ja sitten uutisia pihan puolelta! Kasvihuoneesta tuli ensisato: kurkku! Viime vuonna ensimmäinen kurkku tuli myös juhannukseksi. Silloin ensisadon jälkeen kesti kauan ennen kuin seuraava kurkku valmistui, mutta tänä vuonna on toisin. Tuossa nopeasti iltakastelun yhteydessä laskeskelin, että juhannusviikonlopun aikana saattaa valmistua kymmenenkin kurkkua... blush. Kotitarpeiksi olisi taitanut riittää ihan kaksi taimeakin... No, onpahan nyt juhannustuliaisia, jos tulee enemmänkin kyläiltyä wink.



Lajikehan oli Telegraph improved. Siemeniä on kurkun keskiössä paljon kaupan kurkkulajikkeita vähemmän. Maku on hyvä, ei karvautta. Tosi kiinteän oloista kurkkua.


heart HYVÄÄ JUHANNUSAATTOA heart