Olen jo hyvän tovin käynyt kamppailua muovipusseja vastaan. Ja muovipusseilla tarkoitan nyt lähinnä kauppakasseja. Olen totuttanut itseni kangaskasseihin, joita olen jättänyt niin autoon kuin  käsilaukkuihin jne. Mutta silti noita muovipusseja on vaikka kuinka paljon! Se johti minut pohtimaan, miten niitä kannattaisi säilyttää. Sitten isännän ehdotuksesta ja opetuksesta olen harjoitellut laskostamaan pussit pieniksi tiiviiksi paketeiksi. Ja näin ollen säilytyspaikaksi riittää "romulaatikot". Nämä romulaatikot näyttävät valmiina tältä toiselta puolelta:

Ja toiselta puolelta:

Lähtökohtana on kaksi kenkälaatikkoa. Kankaana on kovaa pellavaa ja kuvat on otettu pellavajäljitelmä kankaasta. Tuosta lammaskankaasta on tulossa kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön myös verhot  

Tein tämän valmistamisesta nyt oikein ohjeetkin, jos jotakuta kiinnostaa miten laatikot on valmistettu.

Ensiksi kankaasta sopivan kankaan leikkaaminen. Kankaan pitää yltää reunan yli parikolme senttiä sisäpuolelle. Kankaan reunat on hyvä huolitella. Piirrä pohja keskelle kangasta ja jatka suoria viivoja kulmiin. Seuraavaksi ommellaan kulmat. Esim. kuvassa tähdellä merkityt viivat kohdistetaan ja ommellaan yhteen. Näin syntyy laatikon kulma.

Kulmiin jää hörveltämään ylimääräistä kangasta, joka leikataan sovituksen jälkeen pois.

Jätä kulmiin saumavaraa ja huolittele kulmat.

Siksakkasin kuvan tässä vaiheessa kiinni. Apuna voi käyttää liimakangasta kankaasta riippuen.

Laatikko kankaan sisälle. Kohdista kulmat ja vedä kangas tiukaksi kaikilta kanteilta.

Taita ylimääräinen kangas laatikon sisälle ja kuumaliimaa kangas kiinni reunaan. Kannattaa liimata vain pieni pätkä kerrallaan ja aloittaa keskeltä. Muista myös vetää kangasta tiukaksi reunasta liimatessasi.

Ja näin laatikko on valmis! 

 

Idean tähän laatikkoon sain iki-ihanalta Annelilta. Hän on päällystänyt kenkälaatikoita virkkaamalla.

 

Kunpa tänään sataisi! Olen odottanut syyssadepäiviä jo hyvän tovin