Me ei olla hankittu vauvaa varten hoitopöytää, sillä meillä on vapaata pöytätilaa sopivalla korkeudella kodinhoitohuoneessa. Pöydän mittojen mukaan tein siihen hoitoalustan. Parivuoteen vanhasta petauspatjasta leikkasin mittojen mukaan osat ja pesin superlonin. Siis kastelin pesuainevedessä ja huuhteluvedessä sekä kuivatin. Pääliskangas on vahakangasta. Ajattelin, että sen päälle teen vielä vaihdettavia päällisiä vanhoista pyyhkeistä. Vahakankaasta ompelin ns. pusseja, jotka jätin yhdestä reunasta auki. 

 

Reunoista tein kovemmat leikkaamalla reunapalojen kokoiset vahvat pahvinkappaleet. Reunojen kulmiin sauman väliin laitoin punaista nauhaa kulmien yhteensitomista varten.

Sitten "pussitin" kaikki osat.

Osien väliset saumat ompelin käsin yhteen, sillä en saanut mielestäni tarpeeksi siistiä/tarkkaa jälkeä ompelukoneella. Eikä ainakaan minun vanha Hugswarnani suostunut kulkemaan vahapintaa vasten kunnolla. Sormet oli parsineulan kanssa kovilla ,  mutta sain kuin saikin osat tiiviisti yhteen. Saumavarat käänsin ns. työn sisäpuolelle, jotta alusta näyttää ulospäin siistiltä.

Lopuksi sidoin reunojen narut yhteen kulmista. Voi olla, että myöhemmin tulen ompelmaan nuo pystytakakulmat myös käsin, jos tuo konsti alkaa pettää. Sivureunat vain ovat niin pitkät, että etukulmista alusta hieman "hörveltää"... Mutta päädystä alusta on oikein jämäkkä ja se onkin tärkeintä. Kuten huomaatte on iso pesuallas näppärästi tuossa vieressä, ikkuna takana antamassa valoa, alla kaapit vaippoja yms. varten ja pesukonekin löytyy tuosta ihan läheltä vasemmalta. Eiköhän näillä pitäisi pärjätä