Eilen ja tänään on ollut kaunis aurinkoinen sää, tosin melko viileää on ollut. Joka tapauksessa huomattavasti keväisempää kuin taannoin takatalven ollessa pahimmillaan. Niinpä kevättöitä on alkanut tulla yhä enemmän ja enemmän. Taannoin kerroin meidän kaataneen pihalta koivuja. Niistä yritetään tehdä lankkuja varastoon, mutta silti jäi runsaasti oksia ja lahoja rungon pätkiä, joista tulee polttopuita. Ongelmana on vain, että meillä on puuhuone täynnä puita, kun olemme yrittäneet vanhaa puuhuonetta tyhjentää remonttia varten. Ja sitten on vielä kolme puuhäkkiäkin odottamassa polttoa. Noh, onhan tässä aikaa pohtia, mitä klapeille tehdään. Saavat nyt rauhassa kuivua kasassa. 

Eilen pojan ollessa päikkäreillä tartuin sitten kirveen varteen. Isäntä oli ystävällisesti moottorisahalla pätkinyt rangat ja minun piti vain enää halkaista. Ajateltiin tänä vuonna tehdä klapit "käsipelillä" sirkkelin sijaan.



Isäntä teki eilen aamulla lampolan päätyyn pienemmän laitumen jaloittelua varten. Arvaapas olivatko Urpo ja Turpo innoissaan, kun pääsivät ulos laugh. Oli se melkoista pinkomista edestakaisin! Nyt vasta tajusi, kuinka paljon villaa niillä on... Pitää näinä aikoina keriä villat, etteivät raasut tukehdu kuumuuteen. Heh, kuvassa kaverukset eivät tosin näytä järin innostuneilta laugh.




Narssiseja ostin jo hyvissä ajoin, mutta enpä raaskinut niitä tuolla talvessa pitää, vaan toin ne odottamaan parempaa aikaa sisälle. Eilen ne sitten vein koristamaan tiehaaran portinpylväitä.



Seuraavassa onkin huonolaatuisempi kuva, oli kohdistus vissiin hukassa. Kurkkasin eilen rengasryhmän havujen alle ja ilokseni löysin paljon alulla olevia sipuleita! Tässä samassa paikassa olen kerran aiemmin yrittänut tulpaaneja ja krookuksia kasvattaa, mutta huonolla lopputuloksella. Vain muutama kitukasvuinen silloin päätyi kukkimaan. Nyt näyttää huomattavasti paremmalta. Pitää vain muistaa huolehtia, että maa on riittävän kostea. Paikka on nimittäin tosi kuiva. Siellä se krookus pilkistää havun alta smiley.



Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!