Nykyisin, kun "omaa aikaa" on pojan päiväunien aikana, ja siitäkin suurin osa menee pakollisia kotitöitä tehden, olen koittanut kehittää kokkailujani. Isäntä tosin ei ole aina kaikista kokeiluistani innoissaan . Tosin tänäänkin kävi niin, että hän oli skeptinen nähdessään ruuan, mutta myönsi syötyään, että olikin ihan hyvää . Harmi vain, etten ole ehtinyt/jaksanut ottaa ihan kaikista uusista käyttöön ottamistani resepteistä päivitystä. Mutta ehkä jatkossa tulee enemmänkin näitä köökkipuolen päivityksiä. Tänään siis kokeilussa oli brie-kasvipasta. Aikaa valmistamiseen meni noin puolituntia eli nopsa ruoka. 

300 g pastaa

1 sipuli

1 pieni kesäkurpitsa

3 tomaattia

4-5 aurinko kuivattua tomaattia

1 pieni sitruuna

2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

1 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

150g briejuustoa

1/2 dl cashew-pähkinöitä

Pasta keitetään ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Sillä aikaa silputaan sipuli, pilkotaan kesäkurpitsa ja tomaatit sekä raastetaan (hyvin pestyn) sitruunan kuori. Pannulla kuullotetaan sipuli ja lisätään kesäkurpitsa. Kun ne ovat olleet hetken pannulla lisätään joukkoon tomaatit ja sitruunan kuoriraaste (+mehu) sekä öljymarinadi, hunaja ja mausteet. Kaada valutettu pasta tarjoiluastiaan. Kun kasvisseos on muhinut muutaman minuutin pannulla, sekoita se pastan joukkoon. Paloittele brie ja ripottele pastan päälle. Paista pähkinöitä hetki pannulla ja kaada viimeiseksi pastan päälle. 

Ohjeen mukaan sitruunasta siis tulisi pastaan sekä kuori että mehu. Parempi on ehkä valita vain toinen vaihtoehto, ainakin meidän makuun tuli liian sitruunaista kun laittoi molemmat. Pähkinöitä laitoin runsaammin pannulle kuin tuon puoli desiä, kun ovat niin hyviä . Pasta oli oikein raikkaan makuista eikä tullut "raskas olo" kuten yleensä pastan kanssa olevista kermaisista kastikkeista!

 

Hyvää alkavaa viikkoa!