Kuluneen viikon aikana kukkapenkeihin on yhtäkkiä tullut monia eri värejä! Selvästi perennat tykkäsivät, kun kuukausi sitten levittelin niille Nekon (luomu) kasviravinnetta (eli suurimmaksi osaksi kanankakkaa...). Nyt olleet sateet ja alkaneet lämpimät ovat villiinnyttäneet monet perennat smiley.

Ensimmäisenä väriä toi vuohenjuuri...


Heti pian vieressä jatkoi Pikkusydän. Molemmat ovat hirsirunkoisessa kohopenkissä.



Kesäkuun 2011 alussa perustettu perennapenkki selvisi talvesta hyvin ja kaikki perennat (ja jopa enemmänkin) lähtivät komeasti kasvuun. Tosin penkki vaatii enemmän tilaa jatkossa eli laajennusosa syksyllä luvassa. Siellä ensimmäisenä kukkaan puhkesi lemmikki.



Ja sen vieressä muutaman päivän päästä aloitti esikko.



Kuten edellä ohimenne mainitsin kahden edellisen kukan penkissä on useampi sellainen perenna, joita en tarkoituksella siihen siirtänyt mm. ahomansikkaa (paljon!) ja punalehtistä apilaa. Nyt tänä keväänä tuulikellukan kupeeseen oli ilmestynyt tämä! Onko ihan rikkakasvi vai mikä on? Osaako joku sanoa?



Sitten osastoon muuta wink.

Viime vuonna kaivonrenkaassa olevasta kukkaryhmästä siirsin isohirvenjuuren pois, koska se levistyi aivan liian kanssa. Nyt se on kallion syvennykseen perustettussa ryhmässä vuortenkilpien kanssa. Hyvin oli siirto onnistunut, sillä näin komeita alkuja oli jo näkyvissä! Saa nähdä kukkiiko jo tänä vuonna. Edellisessä paikkassaan kukki vasta toisena kesänä.



Isäntä otti itselleen urakan halkokirveen kanssa... Meiltä meinaten kaadettiin useampia isohkoja koivuja rakenteilla olevan suulin tieltä pois. Osa koivusta oli mädäntynyt sisältä ja kelpaamattomia lankuiksi. Lämmityspuutilanne oli jo puolestaan täyteläinen tämän vuoden osalta, joten isompia pöllejä päätettiin laittaa haloiksi. Noh, sekin tehtiin "satolamaiseen tapaan" perinteisesti käsipelillä. Vähän isäntä on käsiään nyt valitellut wink



Tänään puolestaan oltiin puutarhamessuilla Uudessakaupungissa. Oli muuten mahtavat messut heart. Siellä sai pitää tarkkaa kontrollia itsensä kanssa, ettei päätynyt kotimatkalle kassikaupalla taimia, joille ei kuitenkaan olisi paikkaa. Jotain sieltä reissulta sentään tarttui mukaan... Siitä lisää myöhemmin, kun en ehtinyt niitä nyt tähän kuvaamaan. Samoin vihannesten taimia on tullut vähän purkitettua ja siirrettyä kasvihuoneeseen "tehohoitoon" smiley.

Ihanaa, on luvattu ensi viikoksi yli 20 astetta! cool