Kuten perjantaina lupailin, tänään on luvassa materiaalia valmistuneesta kasvihuoneesta. GreenLine kasvari 6 neliötä on kyseessä. Koko talvi luettiin isännän kanssa vuorotellen rakennusohjeita ja tässä tulos laugh. Isäntä tämän tosiaan teki kasaan, jossain pikkuhommissa olin vain auttamassa... blush. Ensin kaivinkoneella tehtiin monttu, johon tehtiin perusta. Teimme sen ihan ohjeiden ulkopuolisella tavalla. Isäntä nosti harkot pystyasentoon, porasi niihin reiän ja työnsi harjateräksen läpi. Näin ollen tämä on joskus mahdollisesti helposti siirrettävissä toiseen paikkaan. Myös paketissa ollut peltinen (tosi ohut ja heppoisen oloinen...) sokkeli jätettiin käyttämättä. Korvattiin se ihan puulla kuten kuvasta näkyy.



Pohjalle ja sisäreunoihin laitettiin suodatinkangasta, joka taiteltiin sokkelipuun alle (toimii samalla eristeenä). Harkkojen ulkopuolelle ennen kivijalan peittämistä laitettiin styroksia.



Sitten vain isäntä luki ohjetta tiiviisti ja tässä tulos:



Yksi vinotuki joko puuttui paketista tai hukkui rakennusvaiheessa johonkin. Isäntä lupasi siihen tehdä toisen itse tilalle, kun on kuulemma helppo tehdä.

Sisältä kasvari näyttää nyt tältä:



Seuraavaksi keskikäytävän ja kasvupenkkien tekeminen.

Poika nukkui tänään poikkeuksellisen pitkät päikkärit pitkiin aikoihin (3 tuntia...) ja sillä aikaa sain kasvihuoneen sokkelia peitettyä ja muutoinkiun ympäristön siistittyä.



Ja tätäkin urakkaa sain siis aloitettua... Saa nähdä koska valmistuu...




Hyvää alkanutta ihanan aurinkoista viikkoa!